воскресенье, 27 ноября 2016 г.

3. ТРОХИ ПРО ВИНАХІДНИКА
Народився Мартін Купер 1928 року в Чикаго (США) у сім'ї емігрантів із України. Дитинство Купера припало на роки Великої Депресії.
У 1950 році отримав диплом Іллінойського технологічного інституту, став інженером-електротехніком.
Служив в ВМС США офіцером на підводному човні на Гаваях. Після Корейської війни Мартін працював у «Western Electric» над створенням телетайпа. З 1954 року — в компанії «Motorola» старшим інженером-розробником у групі мобільного обладнання, водночас продовжуючи навчання. В Іллінойському технологічному інституті він отримав ступінь магістра з електротехніки.До початку 1970-х років, Купер очолював підрозділ систем зв'язку компанії «Motorola».
До речі, саме Мартін Купер є і творцем першого радіо - пейджера. Після 'Мотороли' він відкрив свою телефонну компанію і незабаром став мільйонером. Однак, Мартін - людина, яка вважає, що зовсім не гроші роблять людину щасливою.
Вже у 1989 році в магазини надходить нова версія телефону. Цього разу він був удвоє меншим і міг поміститись у кишені. Так Купер розпочав еру "чим тонше, тим краще".
Впродовж своєї кар’єри в Motorola винахідник працював над багатьма революційними проектами. В його доробок входять портативні кишенькові рації і пейджери. Але головним його досягненням залишається телефон DynaTAC.
Сьогодні Купер є співзасновником численних успішних компаній зв'язку разом зі своєю дружиною і діловим партнером, Арлін Харріс.
Тепер Мартін хоче зробити з Інтернетом те, що він зробив з телефоном. Він планує створити пристрій, подібний до мобільного телефона, який дасть змогу користуватись високошвидкісним Інтернетом.

Єдине, що заважає Купер у реалізувати свої задуми – це вік. Сьогодні, коли йому виповнилося 88, його основними конкурентами є 20-30 річні винахідники.

Комментариев нет:

Отправить комментарий